13.08.2008 / E-commerce
Allegro.pl blokuje działalność Alleuslugi.pl
 
REKLAMA

Uruchomiona 8 dni temu platforma aukcyjna Alleuslugi.pl przerywa swoją działalność.

Firma QXL Poland właściciel Allegro potraktował  działania twórców Alleuslugi.pl jako czyn nieuczciwej konkurencji oraz naruszenie praw do znaków towarowych a także praw autorskich przysługujących podmiotom z grupy Allegro.

Strona główna serwisu Alleusługi.pl
Zawieszona strona główna serwisu Alleusługi.pl

Zespół Alleuslugi.pl to grupa młodych ludzi, którzy poprzez stworzenie portalu
Alleuslugi.pl chciała pomóc sobie i innym w poszukiwaniu fachowców we wszystkich dziedzinach usług. Nie jest ona przeciwnikiem dla Allegro z silną grupą prawników, dlatego została podjęta decyzja o zawieszeniu portalu na czas zmiany layoutu. Zmiana nastąpi w jak najszybszym czasie tak by użytkownicy Alleuslugi.pl mogli już wkrótce ponownie składać zlecenia i oferty.

Nie da się ukryć, że autorzy kontrowersyjnego serwisu wykorzystują zamieszanie związane z oskarżeniem o plagiat do celów promocyjnych. Muszą się jednak spieszyć z realizacją drugiej odsłony Alleusługi.pl bo interneowa afera szybko ucichnie.

Czy twórcy alleusługi ponownie zaskoczą nas kopią eBuy.com lub Gratka.pl? Okaże się niebawem.

Podziel się! |
wizytówki firm
szukasz klientów dla firmy?
Komentarze (4)
Dominik Sipowicz
1. Dominik Sipowicz 13.08.2008 / 12:36
ciekawe, ciekawe. Moim zdaniem to jest sztuczka Alleuslugi, ponieważ wątpie by Allegro się pofatygowało by co kolwiek z tym zrobić. Istnieje przecież dziesiątki identycznych systemów aukcyjnych jak allegro i są to żywcem wzięte kopie, a Allegro leje na to.
Poprostu wyłaczyli serwis na chwilę by ktoś pomyślał, że wielki Allegro się nimi zainteresowało.

Także pomysłowe działąnia by cały czas się o nich mówiło. Gratuluje.
Maciek Gontarz
2. Maciek Gontarz 14.08.2008 / 12:01
może nie rozumiem kontekstu problemu, ale jeśli chodzi o ostatni akapit, to rozumiem, że autor miał na myśli eBay.com a nie eBuy.com ;)
sf
3. sf, 83.142.125.*, 19.08.2008 / 17:58
eBuy.com śmiesznie brzmi :) a co do całej afery to tylko powstła by przyciągnąć użytkowników
Kazik
4. Kazik, 89.78.186.*, 23.09.2008 / 21:50
Autor przytoczył nazwę ebuy.com dla porównania że jest do "kopia" ebay.com tak jak alleusługi.pl i allegro.pl . Czytajcie uważniej..
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane
 
 
wymagane,niepublikowane
 
obrazek nieczytelny
 
 
Po dodaniu komentarza, Twój adres IP będzie widoczny obok nicka.
wyślij
Arrow
newsletter
 
Arrow
Loader
ostatnie komentarze
więcej
 

Dołącz do społeczności interaktywnie.com
 
 
 
© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.