2009-10-30 14:58:51

Bluerank zbadało wyszukiwarki pod kątem SEO

Zobacz komentowany artykuł

« Poprzednia  2 / 2 
Maciej Gałecki
11. Maciej Gałecki 08.11.2009 / 09:31
Mirku,

1) News, ktory zostal przez nas wypuszczony mial poinformowac szersze grono osob, o zestawieniu, ktore przygotowalismy. Wiedza taka jest zwykle rozproszona w sieci i zgromadzenie jej ZABIERA czytelnikowi czas. Wartosc dodana (tlumaczac wprost) to mozliwosc przeczytania uzytecznych (wg nas) informacji w jednym miejscu na jednej stronie (dzieki Robert!).

Jezeli uwazasz ze mija sie z sensem informowanie o takim artykule, to chyba mamy rozne definicje PR.

2) Publikacja newsa - zapewne wiesz, ze kwestia umieszczenia newsa na stronie to zupelnie autonomiczna decyzja kazdego serwisu internetowego. My ten komunikat wyslalismy Z PELNA SWIADOMOSCIA tego, ze jego przydatnosc zostanie zweryfikowana przez ilosc publikacji / odrzucen. Jak do tej pory (monitorujemy miejsca emisji) to pierwsze znaczaco przewaza nad drugim. Ergo, mysle sobie ze z wartoscia tekstu nie jest tak zle.

3) Idac Twoim tokiem rozumowania, powinnismy pisac wylacznie o polskim rynku, polskich podmiotach, polskich firmach i Polakach w szczegolnosci. Zauwaz prosze, ze mniej wiecej od 20 lat zyjemy przy otwartych granicach i polskie firmy moga dzialac rowniez w Chinach. Zywie przekonanie ze dla takich podmiotow przynajmniej podstawowe informacje o Baidu (lider na chinskim rynku wyszukiwarek) beda pomocne.

W sprawie merytorycznej polemiki zapraszam na nasz blog - juz pojawilo sie kilka komentarzy dotyczacych samego zestawienia, ktore wyjasnilismy w szczegolach.
Mirek Połyniak
12. Mirek Połyniak 08.11.2009 / 11:55
@ Maciej
1) nie kwestionuję kompetencji merytorycznych Bluerank - bardzo cieszę się, że w PL istnieje agencja wyspecjalizowana w SEM - a Wasz rozwój pokazuje, że powoli zaczynamy widzieć światowe trendy na naszym podwórku
2) niestety w PL - jak na mój osobisty gust jedynie - zbyt wiele mediów działa na zasadzie 'COPY + PASTE' publikując wszelkie informacje, bez samodzielnej analizy ich ważności i adekwatności
3) naprawdę patrząc na poziom świadomości polskich marketerów w zakresie SEM, a SEO w szczególności myślę, że warto najpierw wyedukować nasze krajowe podwórko
4) oczywiście moje wypowiedzi prezentują poglądy tylko i wyłącznie moje :)
« Poprzednia  2 / 2 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.