wydaje mi się, że powyższa wiadomość jest na tyle ważna, że powinna zostać potraktowana jakimś większym artykułem, anie tylko newsem.
Być może w tej chwili właśnie , pod przykrywką walki z piractwem czy "pedofilami internetowymi", sieć przestaje być wolna, a to w tej wolności właśnie tkwiła jej siła.
W stanach trwają prace nad podobną jak w UE ustawą
Jak myślicie - czy da się zorganizować akcję pod tytułem "wolność w sieci" ? Akcja w której nowe media, a chyba przede wszystkim blogerzy pokazaliby na co ich stać. Głośne niedawno hasło " czy to śmierć blogów? " może się szybko zamienić w "czy to śmierć internetu, jaki znamy ? ". Pokażmy wszyscy, że potrafimy narobić szumu wokół sprawy. Nich będzie tak głośno, żeby nawet nas w "Wiadomościach " pokazali. ;]
To , co dzieje się teraz dzieje na świecie to nie żart, ale realne zagrożenie.
Zagrożony jest internet jako platforma wolnej wymiany myśli. Nikt z nas tu nie chce, aby internet stał się czymś jak telewizja. Nie chcemy, aby był pod kontrolą rządów, polityków i grup interesów. To nie jest jakaś teoria spiskowa, ale realne działania.
Interaktywnie.com to miejsce spotkania najbardziej internetowych z internetowych ludzi w Polsce. To właśnie Wam zależy najbardziej, aby internet pozostał wolny.
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.