ciekawe badanie :), szczególnie z uwagi na ładne jpeg'i ... mówiąc jednak serio, to widać tutaj wiele pozytywnych elementów szczególnie w heat mapie. Widać na niej, że dla użytkowników Onet.pl ważne jest miejsce zawierające informacje z kategorii "dziś", dużym zainteresowaniem cieszy się wyszukiwarka oraz "mój Onet" ... myślę, że to dobry wynik. Co ciekawe i co z pewnością jest sukcesem nowej strony użytkownicy pojawiają się w każdej sekcji tematycznej, zaczynając od wiadomości, aż do części "gorące". Ciekaw jestem jaki jest cel prowadzenia takich badań, a jeszcze bardziej interesująca jest dla mnie informacja dotycząca powtarzalności. Jak wyglądałyby te wyniki na tej samej grupie powtórzone po jakimś czasie? Oczywiście, że są informacje interesujące wszystkich bez wyjątku i to one generują wokół siebie największy ruch, jednak Onet.pl to portal treściowy i nie widzę takiej możliwości by każda sekcja serwisu spotykała się z identycznym zainteresowaniem. Inna grupa skupia uwagę na informacjach biznesowych, a inna poszukuje gorących treści ze świata muzyki disco. W portalu ważne jest nie jak wiele osób patrzy na punkt, ale jak wiele osób zapoznaje się z treściami, a także nawiązuje z nimi dyskusję.
Zgadzam się z kimś kto powyżej stwierdził, że jest to doskonałe badanie dla ulotki reklamowej / plakatu. Mimo wszystko badania ciekawe ;)
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.