2008-04-28 00:00:00

Nowy Onet zbadany eyetrackerem

Zobacz komentowany artykuł

« Poprzednia  2 / 2 
Matej Subieta
11. Matej Subieta 13.07.2008 / 17:43
onet widziany oczami predatora i terminatora. Fajne te systemy :)
Marek Stankiewicz
12. Marek Stankiewicz 19.08.2008 / 15:05
ciekawe badanie :), szczególnie z uwagi na ładne jpeg'i ... mówiąc jednak serio, to widać tutaj wiele pozytywnych elementów szczególnie w heat mapie. Widać na niej, że dla użytkowników Onet.pl ważne jest miejsce zawierające informacje z kategorii "dziś", dużym zainteresowaniem cieszy się wyszukiwarka oraz "mój Onet" ... myślę, że to dobry wynik. Co ciekawe i co z pewnością jest sukcesem nowej strony użytkownicy pojawiają się w każdej sekcji tematycznej, zaczynając od wiadomości, aż do części "gorące". Ciekaw jestem jaki jest cel prowadzenia takich badań, a jeszcze bardziej interesująca jest dla mnie informacja dotycząca powtarzalności. Jak wyglądałyby te wyniki na tej samej grupie powtórzone po jakimś czasie? Oczywiście, że są informacje interesujące wszystkich bez wyjątku i to one generują wokół siebie największy ruch, jednak Onet.pl to portal treściowy i nie widzę takiej możliwości by każda sekcja serwisu spotykała się z identycznym zainteresowaniem. Inna grupa skupia uwagę na informacjach biznesowych, a inna poszukuje gorących treści ze świata muzyki disco. W portalu ważne jest nie jak wiele osób patrzy na punkt, ale jak wiele osób zapoznaje się z treściami, a także nawiązuje z nimi dyskusję.
Zgadzam się z kimś kto powyżej stwierdził, że jest to doskonałe badanie dla ulotki reklamowej / plakatu. Mimo wszystko badania ciekawe ;)
Sebastian Winkiel
13. Sebastian Winkiel 30.09.2008 / 16:11
Moim zdaniem najważniejsze są kolejne punkty zainteresowania użytkowników w czasie, oraz mapa kliknięć. A reszta to kto co lubi.
« Poprzednia  2 / 2 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.