2010-03-02 12:46:36

[Aktualizacja] Nowa strona FWA budzi kontrowersje

Zobacz komentowany artykuł

1 / 1 
Paweł Schedler
1. Paweł Schedler 02.03.2010 / 17:09
Od tego czasu internet się jednak znacznie zmienił, a FWA... stoi w miejscu, uparcie stawiając na flashowe serwisy.

Bartku, nie do końca tak jest. FWA otwarte jest dla serwisów "nie flashowych", wykorzystujących inne pluginy takie jak silverlight, unity3d i serwisów zrobionych w 100 % bez flasha / video.
Baa.. otwarte jest nawet na aplikacje mobilne dla iphone.

To "stanie w miejscu" wynika chyba bardziej z tego że serwis ten, od zawsze był postrzegany jako "konkurs stron flashowych" i takich jest 99% zgłoszeń. Co do samego serwisu to faktycznie ciężko strawny, chyba przyzwyczaiłem się mocno do wcześniejszego.
Dominik Stec
2. Dominik Stec 02.03.2010 / 18:55
zgadzam sie w 100%, nowe fwa NIE powinno byc wykonane we flash'u! to chyba najwiekszy blad imo. Podoba mi sie za to mozliwosc komentowania prac!

Brakuje mi wgladu do ocen sedziow (chyba ze pominalem) oraz ich komentarza, uzasadniajacego ich punktacje.
Radek N.
3. Radek N. 03.03.2010 / 08:25
Niech się zastanowię... przecież ten serwis od zawsze promował i prezentował serwisy wykonane w technologii flash (i pochodne jak wspomniał Paweł)! Wykonanie serwisu właśnie w tej technologii nie powinno nikogo dziwić. Mogę tylko narzekać na poziom wykonania i wygodę użytkownika, ale rezygnacja z flasha byłaby dla mnie wielkim zaskoczeniem.
Mariusz M.
4. Mariusz M. 03.03.2010 / 16:40
i ja sie zgodze... flash tam jest wciśnięty na siłe po prostu. najgorsze jest to przeładowywanie sajtu po kliku w link, jakby nie było swfaddress czy innych narzędzi. to mnie najbardziej boli. ale nei zmienia to faktu że ten sajt cały szło by złożyć w zupełności bez grama flasha... ale wtedy to by było JSWA a nie FWA ;)
Michał P.
5. Michał P. 03.03.2010 / 16:59
dobra wszyscy biadolą, że jest flash i dlatego jest źle...
ale powiedzcie jedno, jak wyglądałby ten serwis bez użytego flasha, jeśli kluczową cechą designu na tej stronie jest użyty przez nich font?
co to miało by być wtedy? Tahoma czy Verdana w html'u? Pięknie by było.

To nie jest tego typu serwis, że ma być super indeksowalny przez google, ważniejsze dla nich było przy projektowaniu jak wygląda. Przecież też ładne rzeczy chcą w katalogu pokazywać i sami nie być szewcami bez butów.
Sebastian Winkiel
6. Sebastian Winkiel 08.03.2010 / 10:09
no właśnie
Przemysław S.
7. Przemysław S. 13.03.2010 / 15:39
Przykre że nie można tego serwisu obejrzeć na iphone.... :D
Szczerze mówiąc nigdy by mi nie przyszło do głowy żeby oglądać
takie site'y w telefonie. Dla wszystkich którym przeszkadza
nawigacja bez swfadress, radzę się przyjrzeć tej stronie uważniej,
niektóre podstrony są wykonane w technologii ;) html,
stąd twarde linki.

Z tym nowym minimalizmem bym nie przesadzał, według mnie
w tej chwili w internecie jest wszystko i dla wszystkiego jest miejsce,
nie ma żadnej mody która wszystkich obowiązuje.
Uciekanie od technologii typu flash może być niebezpieczne dla branży
interaktywnej, bo może się okazać że firmom wystarczą blogi na wordpressie.
I co wtedy ?
Mar
8. Mar 16.07.2010 / 10:02
Ja osobiście uważam że strona jest ok i zgadzam się z wypowiedzią "Grzegorz Gracz - creative director, SoInteractive" uważam iż to jest odważne i przyszłościowe podejście do sprawy. No bo niby dlaczego nie flash ? bo chwilowo jest mniej modny ? bo przeciez jeżeli chodzi o wygląd jest ok , funkcjonalność ok , więc dlaczego nie ?
Mam takie dziwne wrażenie że obecny trend cofnie nas do internetu z lat 1990 ...
 1 / 1 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.