2009-10-23 13:29:49

Apple ośmiesza Windows 7

Zobacz komentowany artykuł

« Poprzednia  2 / 2 
Robert Wróbel
11. Robert Wróbel 11.11.2009 / 13:14
Witam.

Wczoraj wreszcie dotarło do mnie cd z Windows 7 do laptopa Acer. Przyznam, że taki upgrade z Visty do W7 prawie za free /w sumie jakieś 16 euro/ to fajna sprawa. System W7 używam od kilku miesięcy i od samego początku potwierdzam, że jest stabilny jak XP i szybki. Visty nie wspominam i chcę o niej jak najszybciej zapomnieć.
Co do MACa to używałem go akazjonalnie. Czekam jak ceny będą adekwatne do zawartości.
marcin
12. marcin 11.11.2009 / 19:40
Moja Vista jest stabilna, restartuje komputer raz na dwa tygodnie (dziala na wstrzymaniu w laptopie), zawiesila sie 2razy na początku jak ja konfigurowalem. Nie wyobrazam sobie stabilniejszego systemu. Po Tewakowaniu uruchamia sie szybciej na moim 3 letnim lapku niz na najnowszysch PCtach. Nie moge sie doczekac az zobacze znacznie lepszy system :)
Na maka sie nie przesiadam, 2x drozszy ten sam hardware, zbyt maly wybor softu od pasjonatow (shareware) i elementy graficzne ktorych nie trawie (w Viscie tez wylaczylem i uzywam skórki classic windows, bez cieni i anti-aliasingu). Os to tylko uruchamiac softu, ktory jest taki sam na obu platformach.
wydra
13. wydra 11.11.2009 / 23:40
za mało shareware :)) hehe ja bym zdecydowanie odwrotnie powiedział, tym bardziej, że możesz spokojnie używać aplikacji linuxowych, pasjonaci na windowsie - to nawet dobre jest i ma głębszy sens. Co do ceny, to sprawa jest nie do końca czysta, spróbuj zakupić sprzęt adekwatny do nowego np iMaca 27" Quad w Dellu, Vobisie itd.. wtedy wygląda to tak samo. Os to nie tylko uruchamianie softu, (choć może tak jest na windzie) mnóstwa tego softu w ogóle nie potrzeba uruchamiać kiedy system umożliwia Tobie wykonanie tych zadań. Program/System to narzędzie, jak młotek, wszystko zaleźy od użytkownika.
Maciek Lipiec
14. Maciek Lipiec 12.11.2009 / 19:10
ale exchange’a to 7 pewnie dalej nie supportuje natywnie? a snow leopard tak i robi to lepiej niż windowsy :)

@marcin
okienka w OSX są akurat przyjemnie szare i stonowane, a nie takie świecące jak w areo, a shareware’u cała masa.
marcin
15. marcin 12.11.2009 / 20:25
Oczywiscie nie krytykuje softu Maca, bo jest fajny i rzeczywiście potrafi zastąpić niektóre aplikacje, to spory plus. Ceny komputerów pewnie są porównywalne w segmencie high end, mogliby zrobic cos dostepniejszego dla ludzi, ktorzy nie muszą kupować nowości zaraz po premierze. bo wiedzą, że średniej wydajności sprzęt im wystarczy. Teraz mam wrazenie ze kupuje 2 laptopy lenovo albo 1 maca + system.
Wracając do reklam, apple usilnie promuje idee bezpieczeństwa z którą sobie słabo radzi niestety. Czytałem wywiad i snow jest slabo zabezpieczony przed atakami, a rozbawiła mnie informacja o uzyskaniu zdalnego dostępu do iPhona za pomocą kilku smsow. Co nie zmienia faktu, ze kazda jest zrobiona z klasą i pomysłem - motyw trust me naprawdę mi pasuje, doskonale pointują doniesienia z Microsoftu.
Tomasz Sańpruch
16. Tomasz Sańpruch 13.11.2009 / 15:16
Ja mam nowego Leoparda i jedyne pytanie, ktore mi przyszlo do glowy po jego instalacji: jak sie go pozbyc!

Nie dziala mi internet mobilny, drukarka, telefon sie nie synchronizuje juz z kompem... nie mam nowych sterownikow do tych urzadzen.... a roznicy w dzialaniu... pomiedzy starym, a nowym nie widze, procz tej, ktora opisalem powyzej.

Moge wiec podsumowac: MAC jest fajny, bo za wszystko trzeba ekstra placic... nie trzeba wiec sie zastanawiac na co wydac kase, jesli jest sie bardziej wymagajacym klientem.

WIN7 - nie testowalem, wiec sie nie bede wypowiadal.
Miłosz Lodowski
17. Miłosz Lodowski 19.11.2009 / 11:30
Używam zarówno Snow Leoparda jak i Win7 symultanicznie niemalże i muszę napisać jedno - oba są znakomite, choć różnica między Snow a zwykłym Leopardem jest prawie żadna - to Vistę z Win7 już niesposób porównać - jak napisał kolega wyżej - to wreszcie normalny system, który spełnia standardowe wymagania stawiane OSom: prosty, efektywny i niezawodny - mam czasem jeszcze problemy ze sterownikami do niektórych urządzeń, ale chwilę w sieci poszukując da się zwalczyć prawie każdy problem.
ArrasB
18. ArrasB 23.12.2009 / 13:52
No i jak zawsze "wojna na górze", tylko czy na pewno znajdzie sie zwyciezca? Bo ranni bede oj beda;) A tak powaznie, korzystam osobiscie w domu z Maczkow od 10 lat z haczykiem, z PC ...nie pamietam , stary juz jestem ...cos mi w glowie swita XT/AT i DOS;).Wiec "ewoluwoałem " z PC i chyba z Apple.I jak dla mnie produkt MS to wszechstronnosc pod warunkiem,ze rynek nie zalewa nas niedopracowanymi produktami .Wtedy wszystko bierze w łeb.Zły sterownik, zły soft, złe...OS X , no cóz tu moge znalesc wiele za i kilka na nie. Tak naprawde Panowie to kwestia "podejscia" i czasem zaciecia aby sie po prostu przyzwyczaic do "innego, "nowego".Jestem zadowolony z Apple, z PC-tów tez:).Gdyby produkty MS takie fatalne byly to na cholerke natywnie instalowany BootCamp?Jak Aplle sam podaje...jesli musisz korzystac z oprogramowania na Windows...no cóz, czyli nie wszystko takie kolorowe jak to w reklamach.Panowie, jest na tym swiecie miejsce dla prostych , krzywych .Kulawych i biegaczy.Starczy dla OS X i dla W7.POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE
Jan Stańko
19. Jan Stańko 26.12.2009 / 00:44
POZDRAWIAM BUZIACZKI!!!1
« Poprzednia  2 / 2 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.