2010-03-04 11:31:32

Internauci zaoszczędzą energię

Zobacz komentowany artykuł

1 / 1 
Julia S...
1. Julia S... 09.04.2010 / 17:29
Lepszy rydz, niż nic... Jednak ludzie nie mają nawyku oszczędzania energii, bo wydaje im się, że mogą doić planetę w nieskończoność. Gorzej, że wiemy już o tym, iż globalne ocieplenie to ściema i teraz nie będzie solidnego argumentu, żeby zmienić myślenie na bardziej konstruktywne...
Michał Hoszowski
2. Michał Hoszowski 12.04.2010 / 17:45
Jak zawsze cieszą mnie takie inicjatywy. Do tego sam jestem zwolennikiem hibernacji. Nie wiem ile jest w tym prawdy, ale poza oczywistym oszczędzaniem energii, hibernacja ma wydłużać żywot laptopów.
judyta
3. judyta 13.04.2010 / 19:59
Właściwie od samego początku trwania akcji hibernuję komputer przy pomocy pobranej aplikacji i jestem pod wrażeniem ile w czasie miesiąca zaoszczędziłam. Teraz jeszcze na stronie znajduje się kalkulator dzięki któremu można przeliczyć ile CO2 produkuje nasz komputer i urządzenia z nim powiązane, ilość niesamowita...
Agnieszka Ł.
4. Agnieszka Ł. 14.04.2010 / 13:24
A ja uważam, że dobrze, iż coraz więcej jest takich akcji uświadamiających nam jak ważna jest ochrona środowiska. Tym bardziej poprzez oszczędzanie energii. Aplikacja ta jest bardzo prosta w użyciu i może dzięki niej wyrobi się nawyk hibernacji komputera.
miniecoludek
5. miniecoludek 15.04.2010 / 12:36
Każda akcja uświadamiająca nam, że zanieczyszczamy naszą planetę jest godna pochwały. Ja też zainstalowałam sobie tą aplikację i staram się pamiętać o kliknięciu jak odchodzę od komputera. Nazbierało się już sporo minutek ale chyba ważniejsze jest to, że takie akcje " zmuszają" nas do myślenia o zanieczyszczaniu i działaniu dalej np. e-faktury, gaszenie niepotrzebnego oświetlenia, wyłączanie ładowarek z kontaktu jak ich nie używamy i.t.d. ....
judyta
6. judyta 20.04.2010 / 12:07
Przecież takie oszczędzanie energii głównie nam wyjdzie na zdrowie. Po pierwsze mniej zanieczyszczone środowisko, w którym sami żyjemy, mniejsze rachunki za prąd...z której strony nie spojrzeć to same korzyści.
Agnieszka Ł.
7. Agnieszka Ł. 29.04.2010 / 09:27
Judyta dokładnie, a jeszcze ważne jest to, iż trzeba sobie zdać sprawę, że nasza cywilizacja koszmarnie zanieczyszcza środowisko i trzeba je ratować dla przyszłych pokoleń. Zatem przyłączmy się też do akcji, nie tylko w czasie jej trwania ale hibernację komputera można stosować latami.
judyta
8. judyta 31.05.2010 / 18:32
Nie udało się uzbierać miliona godzin, więc Vattenfall przedłużył czas konkursu do 15 czerwca i wprowadził nowe zasady na wypadek gdyby nie udało się uzbierać zaplanowanej ilości godzin. Włączmy się intensywniej do akcji, zaangażujmy znajomych, rodzinę bo telefon można wygrać :-)
 1 / 1 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.