2009-10-07 16:28:48

Operacja: Kapsel

Zobacz komentowany artykuł

« Poprzednia  4 / 4 
Kreatywny Ksiegowy
31. Kreatywny Ksiegowy 18.10.2009 / 22:08
@Mirek Połyniak
ad 1 A moze tak konkretnie, co w mojej wypowiedzi umacnia cie tak w przekonaniu, ze powinny sie tutaj ukazywac wypowiedzi tylko zarejestrowanych uzytkownikow?
ad 2 Mozna policzyc, trzeba tylko sie troche wysilic
ad 3. Dziekuję za przypomnienie, czym jest marketing. Szkoda, ze nie dodales rowniez, ze jest on czescia ekonomii, ktora jak pewnie wiesz, ba wszyscy o tym doskonale wiedza, jest nauka o wykorzystaniu zasobow.
Mirek Połyniak
32. Mirek Połyniak 19.10.2009 / 12:14
@ Kreatywny Księgowy:
1) bądź uprzejmy podać metodę wyliczania SoV - rozumiem, że chodzi o 'share of voice' - tym parametrem operują domy mediowe w odniesieniu do TV, radio i prasy może
jak więc wyobrażasz sobie policzenie SoV w wypadku Internetu?
2) niezmiernie miło, że znasz bounce rate - to naprawdę bardzo ważny wskaźnik moim zdaniem
ale w tego typu kampaniach chodzi bardziej o zaangażowanie odbiorców, polecam ciekawy model EEIA
3) chyba jestem jedną o ostatnich osób, które trzeba przekonywać do efektywnego e-marketingu ;)
4) fraza "operacja kapsel" daje 11,600 wyników wyszukiwania - to jest pewien wskaźnik sukcesu kampanii IMO
peregrynat
33. peregrynat 19.10.2009 / 15:51
@Mirek Polyniak.
sprobuj przejrzec tych 11600 wynikow, naprawde liczba wynikow szybko topnieje do jakies 130 tylko (sic!), z czego dyskusji internautow jest kilka, troche szumu w "blogosferze", a reszta to rozne agregatory i automaty, na YT sladowa ilosc obejrzanych filmow, na FB, GL, blip pojedynczy fani i folowersi. reasumujac jakos nie poderwaly do dzialania rzeszy internautow. 400 000 UU na stronie, przy wykupionych adwordsach mozna wykreczcic inwestujac jakies 40k. agencja zapewne sie napracowala i miala pewnie super zabawe, ale zachwyty na kejsem troche przesadzone.
Mirek Połyniak
34. Mirek Połyniak 19.10.2009 / 17:38
@ dziewczyny & chuopaki:
naprawdę miło poczuć 'polskie piekło' - tutaj nawet kryzys się nie udał :)
mnie nie interesuje liczba UU ale sam projekt kampanii, który się podoba ze względu na skomplikowanie - chyba uczestnicy gry terenowej byli prawdziwi, nawet jeśli było ich kilkunastu :D
EOT jak dla mnie
Marcin Chirowski
35. Marcin Chirowski 19.10.2009 / 19:42
@ peregrynat / @ KreatywnyKsiegowy

Może się myle ale jakaś dziwna zawiść/zazdrość bije z tego co piszecie.

Jak można rozliczyć "OperacjeKapsel" za:
- To że jest pozytywnym sygnałem na zmiane myślenia brandów w Polsce?
- Próby innowacji w marketingu społecznościowym?
- Próby łączenia eventów offline ze światem online?
- Ekperymentowanie z licznymi kanałami: Twitter, FB, Blogi, YT, inne ?
- Kreatywność samego pomysłu?

ps. Z mojej strony to były pytania retoryczne i jak dla mnie: "EOT as well" :-)
Yaro
36. Yaro 19.10.2009 / 22:13
@Mirek:

Powtórze raz jeszcze. Pomysł na akcje i jej przeprowadzenie na najwyższym poziomie tylko według mnie nie wykorzystano potencjału tej inicjatywy. Bardzo cieszę się, iz coraz więcej ciekawych rozwiązań z marketingu interkatywnego jest aplikowanych na naszej rodzimej scenie. Jeszcze raz gartulacje dla Click5 za wykonanie.

Nikt mnie nie przekona jednak, że kilkanaście osób biegających w poszukiwaniu kapsla to sukces marketingowy. Zastanawiam się ile osób faktycznie slyszało o projekcie w takcie jego trwania, bo podejrzewam iz niewielkim nakładem można by z tej akcji zrobic "wielkie WOW". Umówmy się sok Tymbarku to nie jest niszowy brand a klasyczny produkt FMCG co w bardzo uproszczonym modelu oznacza im wiecej marki w mediach tym większa sprzedaż.

Czekam w Polsce na podobny case, w którym weźmie udział więcej internautów i o którym będzie się mówiło nie tylko w kontekście case'u do konkursu branżowego głosami osób z interaktywnie:).

Może Turbodymoman cos wymyśli?
peregrynat
37. peregrynat 19.10.2009 / 22:24
jasne, ze to zazdrosc :)
Doprecyzuje. Pomysl swietny, spektakularna realizacja, szacun i czapki z glow, rowniez dla klienta, ze pozwolil zrealizowac taka akcje. Natomiast warto chyba podyskutowac na temat zasadnosci uzycia poszczegolneych narzedzi, obiektywnej oceny czy spelnily stawiane przed nimi zadania? Drugie wazne zagadnienie to sposoby oceny efektywnosci projektu i prezentowania wyników (to szerszy temat). Padło w dyskusji kilka dziwnych liczb i nieostrych parametrow, a akurat w internecie zmierzyc i cenic da sie bardzo wiele, a dostalismy jako najwazniejszy parametr 400 000 na landing page-u, co samo w sobie nie jest jakims wyczynem. zachecam tworcow do przygotowania bardziej rozbudowanego case study.
skoro EOT to EOT :)
Tomasz Broda
38. Tomasz Broda 03.03.2011 / 15:31
A ile osób brało udział w grze ?
« Poprzednia  4 / 4 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.