2008-09-22 00:00:00

Realizacje 200 agencji interaktywnych w jednym miejscu

Zobacz komentowany artykuł

« Poprzednia  2 / 2 
Marek Szozda
11. Marek Szozda 22.09.2008 / 15:30
@mn - zgadzam się z pierwszym komentarzem. Niby fajna inicjatywa, ale mam bardzo mieszane odczucia. Z wielu portfolio straszą potworki. W jaki sposób zestawiać projekty jednoosobowych web studios z przedsięwzięciami, w których na każdym etapie uczestniczy sztab osób (etap planowania, konsulting, budowa architektury, makiet, testy użyteczności, kreacja, kodowanie....). Wszyscy próbujemy edukować klientów na czym tak naprawdę polega praca agencji interaktywnej i dlaczego nie można zrealizować złożonego projektu za kilka tysięcy złotych. Ba! Próbujemy wytłumaczyć, dlaczego z korzyścią dla klientów będzie niedługo choć symboliczne wynagrodzenie za udział w przetargu (choćby wyższy poziom prac). Różnica w wycenach nie wynika z tego, że duże agencje szukają na rynku głupców.
Czy INTERACTA, wrzucanie wszystkich prac do jednego worka, nie jest krokiem wstecz?
Dawid Szczepaniak
12. Dawid Szczepaniak 22.09.2008 / 16:10
A może duże agencje boją się porównania ze średnimi i małymi? Bo nagle mogłoby się okazać, że wiele w gruncie rzeczy prostych serwisów miało zupełnie bezpodstawnie rozbuchany budżet?

Nie boją się.
Grzegorz Skuza
13. Grzegorz Skuza 22.09.2008 / 16:47
budżet to przecież nie tylko sam serwis, i to jeszcze oglądany z zewnątrz, ale też wiedza i doświadczenie, wsparcie i pomoc techniczna i cała otoczka, jaka towarzyszy promowaniu poważnego sajtu.. prawda?

Zgadzam się z Dominikiem. Każdy serwis ma spełniać określone zadania i pod tym kątem dobierane są rozwiązania, które wykorzystuje się w projekcie. By stworzyć prosty (pozornie) serwis często potrzeba pracy wielu osób - jak wiadomo ta praca kosztuje. ;-)

Koncepcja interacta.pl wydaje mi się średnio trafiona. Każda licząca się agencja interaktywna posiada portfolio, przeważnie prezentowane na stronie firmowej. Umiejętnie prowadzona polityka informacyjna wystarcza zwykle do zachęcenia potencjalnych klientów do wizyty w serwisie agencji. Interacta.pl w mojej opinii to projekt raczej skierowany do firm stawiających pierwsze kroki na rynku. Wątpię by wzbudził szerokie zainteresowanie branży.
ToJa
14. ToJa 22.09.2008 / 22:50
Przede wszystkiem to ten serwis jak na taka tematyke, powinien wygladac lepiej, niz to ma miejsce teraz. Lekki koszmarek.
Bartosz Rychlicki
15. Bartosz Rychlicki 23.09.2008 / 14:54
Fakt, nie ma czym się tu podniecać, wygląda kiepsko i nie wydaje mi się żeby duże agencje z tego korzystały, tak więc mam nadzieje że obokrajowcy z tego portalu korzystać nie będą ;-)
Konrad Caban
16. Konrad Caban 23.09.2008 / 16:07
Co znaczy "wyglądać lepiej"? Zgodnie z trendami? Jak zylion stron Web 2.0 - a'la digg czy może a'la wikipedia?

Ten serwis nie ma podobać się nam, tylko userom. Naszym potencjalnym klientom.
I jeżeli uda mu się ich przyciągnąć, to wszyscy się tam spotkamy.

(No, może nie licząc dużych agencji, bardzo dużych agencji i niezwykle dużych agencji, których tutaj wydaje się być najwięcej.)

Peace :)
Grzegorz Skuza
17. Grzegorz Skuza 23.09.2008 / 16:13

Ciekaw jestem, jakie są na to szanse.
Karol Zielinski
18. Karol Zielinski 24.09.2008 / 15:17
Co znaczy "wyglądać lepiej"? Zgodnie z trendami? Jak zylion stron Web 2.0 - a'la digg czy może a'la wikipedia?

Wyglądać lepiej nie musi oznaczać wyglądać jak wszystkie inne serwisy 2.0, ale przynajmniej wyglądać dobrze, np. nierozjeżdżające się bloki, znaki zapytania nie wchodzące na buttony - takie niedociągnięcia też się pojawiają. Poza tym strona mogłaby być trochę lżejsza, przyjaźniejsza użytkownikowi, bardziej intuicyjna... logo mogłoby nie być we flashu, itp itd.
limek
19. limek 24.09.2008 / 15:39
zgadzam sie z Karolem co do wygladu serwisu. A tak ogolnie, to nic innego jak zwykly katalog stron...
romek_k
20. romek_k 24.09.2008 / 18:00
Serwis - totalna klapa - porwnanie realizacji firm i ludzi ktoryz siedza i skladaja stronki w domu - przeproaszam, ale co to za serwis i jak mozna porownac takie projekty. nei wiem czy tez mozna to nazwac zwyklym katalogiem stron - tu chyba tworcy mogli by sie obrazic, ale niestety robiac takie porownania trzeba jakos weryfikowac rynek i przemyslec strategie dzialania.
« Poprzednia  2 / 2 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.