Zastanawiające, że redaktorzy serwisów internetowych zaczęli stosować techniki pisarskie opisując raczej siebie, a nie produkt. Zawsze myślałam, że w tworzeniu ogólnodostępnej notki dziennikarz jest obiektywny i nie narzuca swojego zdania czytelnikom. Z tego co widzę, róż jest elementem kolekcji retro; natomiast muzyka jest tak dobrana, by nie przyćmiewać kolekcji, bo to ona w tym wypadku liczy się najbardziej ;)
"niewygodne przeglądanie zdjęć" - niestety trzeba się w części z tym zgodzić, miniaturka po najechaniu (rollover) nie ustawia się prostopadle - a w dalszym ciągu przekrzywia się, jest to (troszkę jak na mój gust) niewygode. Po powiększeniu, akcesoria troszkę sie gubią, a strzałki < x > sa wyświetlane względem zdjęcia, a nie całej strony (imo - bardziej wygodniejsze, nie trzeba przesuwać kursora przy mniejszych/pionowych zdjęciach), ale to drobnostki ;)
"monotonna muzyka" - mi sie akurat podoba i jestem jak najbardziej, za.
rzeczywiście z tym obiektywizmem dziennikarskim słabo - jakoś wszelkie realizacje firmy na O..- są opisywane powiedzmy bez stronnie - a tu ..... hmmmm skąd ten subiektywizm ... no cóż strona całkiem fajna, z ciekawą przeglądarką zdjęć -na przyszłość dobry dziennikarz powinien nie narzucać swojego zdania czytelnikowi przynajmniej jesli na czytelnikach dziennikarzu Ci zależy
Może autorka pracowała wcześniej w Onecie - w zasadzie nie powinno się w leadzie artykułu umieszczać subiektywnej opinii, szczególnie, że nie jest to dział "Sieć oczami Beaty". Taki styl nadaje się bardziej na prywatnego bloga a nie do "poważnej pracy dziennikarskiej"... A tak zniechęciłem się do czytania tekstu po pierwszych 3 linijkach...
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.