Jednym wirus się podoba, innym nie. A rzecz między innymi w tym, aby nie pozostawał obojętny. Trochę na minus działa fakt, że info o nim wypłynęło z notki prasowej. Agencja mogła sobie to darować, gdyż moim zdaniem reklama sama by się dobrze rozniosła w sieci. Ja ją otrzymałam od znajomej i przesłałam dalej. Kolega powiedział "fuuuj" i wysłał link mailem do wszystkich, których miał w kontaktach (m.in. do mnie:]), aby pokazać co mu się nie spodobało. Zatem mechanizm chyba działa, prawda?;)
Widziałem tą reklamę kilka dni temu chyba na wykopie i sam przesłałem ją kilku znajomym, bo wydała mi się fajna.
Mam jednak wątpliwości co do rzekomej liczby wyświetleń... mam uwierzyć, że tylko ~5% wyświetleń odbyło się przez YouTube..? tam licznik wskazuje coś ponad 4500 w tej chwili... jak to wytłumaczyć?
Notka prasowa nie jest częścią naszej strategii seedingowej a już na pewno nie w tej grupie docelowej.
Celem tego newsa nie była promocja virala a jedynie poinformowanie branży internetowej o prowadzonej kampanii i jej pierwszych wynikach.
Jednak w okresie między wypuszczeniem informacji prasowej a jej opublikowaniem, klient (Monetto.pl) zdecydował się wstrzymać kampanię, oraz usuwać filmy z serwisów video. Pytania o powody takiej decyzji, zgodnie z życzniem klienta, proszę kierować do samego Monetto.
Oto dwa screenshoty z wynikami filmu w serwisach, w których viral miał największą oglądalność (w sumie umieszczony był w ponad 20 miejscach) YouTube , JoeMonster
Kampania wystartowała 1 grudnia. Od 18 XI film był dostępny tylko dla grupy testowej.
16.
Aleksander Kozłowski / PRZEDMARANCZA
14.12.2008 / 19:13
Dla wyjasnienia: Link w tym newsie, czyli 4500 wejsc na Youtube to wynik profilu naszej firmy (realizator reklamy) - firma Immersum miala na swoim profilu ponad 50.000 wejsc i to ten link byl glownie promowany.
Jesteśmy świadkami upadku pierwszego serwisu social lending w Polsce.
Monetto nalezace do Prender i inwestor w projeckie - IIF - nie radza sobie z obsluga i utrzymaniem portalu:
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.