2008-12-08 00:00:00

Kampania wirusowa Immersum dla Monetto.pl

Zobacz komentowany artykuł

« Poprzednia  2 / 2 
Małgorzata Zychalska
11. Małgorzata Zychalska 09.12.2008 / 15:25
Jednym wirus się podoba, innym nie. A rzecz między innymi w tym, aby nie pozostawał obojętny. Trochę na minus działa fakt, że info o nim wypłynęło z notki prasowej. Agencja mogła sobie to darować, gdyż moim zdaniem reklama sama by się dobrze rozniosła w sieci. Ja ją otrzymałam od znajomej i przesłałam dalej. Kolega powiedział "fuuuj" i wysłał link mailem do wszystkich, których miał w kontaktach (m.in. do mnie:]), aby pokazać co mu się nie spodobało. Zatem mechanizm chyba działa, prawda?;)
Dominik Szarek
12. Dominik Szarek 09.12.2008 / 15:36
Widziałem tą reklamę kilka dni temu chyba na wykopie i sam przesłałem ją kilku znajomym, bo wydała mi się fajna.
Mam jednak wątpliwości co do rzekomej liczby wyświetleń... mam uwierzyć, że tylko ~5% wyświetleń odbyło się przez YouTube..? tam licznik wskazuje coś ponad 4500 w tej chwili... jak to wytłumaczyć?
Wojciech Brzosko
13. Wojciech Brzosko 10.12.2008 / 16:45
Notka prasowa nie jest częścią naszej strategii seedingowej a już na pewno nie w tej grupie docelowej.

Celem tego newsa nie była promocja virala a jedynie poinformowanie branży internetowej o prowadzonej kampanii i jej pierwszych wynikach.

Jednak w okresie między wypuszczeniem informacji prasowej a jej opublikowaniem, klient (Monetto.pl) zdecydował się wstrzymać kampanię, oraz usuwać filmy z serwisów video. Pytania o powody takiej decyzji, zgodnie z życzniem klienta, proszę kierować do samego Monetto.

Oto dwa screenshoty z wynikami filmu w serwisach, w których viral miał największą oglądalność (w sumie umieszczony był w ponad 20 miejscach) YouTube , JoeMonster

Kampania wystartowała 1 grudnia. Od 18 XI film był dostępny tylko dla grupy testowej.
Kamil
14. Kamil 10.12.2008 / 17:31
Ja już się dowiedziałem, jakie były powody wstrzymania kampanii.
Oto cytat z rozmowy telefonicznej z pracownikiem Monetto:

"(...) jeden z partnerów biznesowych Monetto.pl uznał kampanię za zbyt kontrowersyjną."

Czyżby Monetto nadepnęło na odcisk mBankowi? :)
Łukasz Banach
15. Łukasz Banach 11.12.2008 / 09:42
Nie, jako Monetto.pl możemy zaprzeczyć iż chodziło o mBank.
Niestety większej ilości informacji nie możemy w tym zakresie ujawnić.
Aleksander Kozłowski / PRZEDMARANCZA
16. Aleksander Kozłowski / PRZEDMARANCZA 14.12.2008 / 19:13
Dla wyjasnienia: Link w tym newsie, czyli 4500 wejsc na Youtube to wynik profilu naszej firmy (realizator reklamy) - firma Immersum miala na swoim profilu ponad 50.000 wejsc i to ten link byl glownie promowany.
uzytkownik_monetto
17. uzytkownik_monetto 05.03.2009 / 22:58
Jesteśmy świadkami upadku pierwszego serwisu social lending w Polsce.
Monetto nalezace do Prender i inwestor w projeckie - IIF - nie radza sobie z obsluga i utrzymaniem portalu:

http://www.idg.pl/news/339612/Upadek.Monetto.html
« Poprzednia  2 / 2 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.