Dyskusja że ho ho, chyba najdłuższy wykład na całym serwisie. Dla mnie wydaje się oczywistym, że na NK powinno się reklamować produkty, którymi ZNAJOMI Z NK chętnie się podzielą (np czekoladki do wysyłki.... : ) i wtedy nie ma żadnego problemu z wielkością kampanii, targetowaniem czy czymkolwiek innym, jest portal, skupia przyjaciół więc reklamowane produkty powinny im służyć i się sprzedawać. Obojętnie czy to będzie baner czy inna forma przekazu. Najważniejsi są Userzy i o nich powinni autorzy serwisu pomyśleć. Gorzej gdy w pewnym momencie serwis nie służy już Userom tylko różnym firmom do wyciskania kasy, i to już jest błąd, który w jakże długiej dyskusji próbujecie wyeliminować a który rzuca się cieniem na transparentności serwisu. Aby się udało trzeba podejście zmienić, albo zawód... :) Albo nie być tak chciwym. Moim skromnym zdaniem podejście powinno być NON PROFIT (reklama za darmo > Youtube), bez chęci zysku za wszelką cenę, user friendly (np reklama przed filmem) itd. Dlaczego firmy nie zaczną rozdawać czegoś za darmo? Absurdalnie brzmi, zdaję sobie sprawę, ale zamiast wydać 200 000 na zmasowaną, obmyśloną, wypracowaną, zagmatwaną.. akcję, nie lepiej założyć wątek pt.: "Firma X chcąc podziękować swoim niepowtarzalnym klientom podaruje 200k za najbardziej odjechany wpis na temat Y". I już. Jest fun, proste, nie zobowiązujące, powiem o tym koledze, pośmiejemy się, jutro kupię ich produkt bo nie ściemniają i wiem, że nic na tym nie zarobią...a może do mnie uśmiechnie się szczęście?
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.