2009-06-29 00:00:00

Siła społeczności ukryta w mikroblogach

Zobacz komentowany artykuł

1 / 1 
Mateusz Kuc
1. Mateusz Kuc 01.07.2009 / 00:00
ciekawy artykuł. Gratuluję i polecam wszystkim:)
Marta Klimowicz
2. Marta Klimowicz 01.07.2009 / 09:31
Bardzo mi miło, dziękuję :).
Adam
3. Adam 13.07.2009 / 19:03
Wg mnie Pani Marta publikuje za dużo materiałów monotematycznych, w związku z czym, po dłuższym z nimi obcowaniu odnosi się (chyba słuszne) wrażenie ich wtórności, co i w tym przypadku daje się moim zdaniem odczuć. Przed przeczytaniem artykułu wiedziałem mniej więcej co i jak będzie w nim poruszone, a chyba nie o to chodzi. Nie umniejsza to faktu, że jest to rzetelna i dość pełna praca popularno-naukowa.
Sławek Pliszka
4. Sławek Pliszka 13.07.2009 / 23:38
Wielu z nich to nowi użytkownicy serwisu, którzy konta założyli tam tylko po to, by móc obserwować wpisy Kominka.

Czy sa jakies analizy pokazujace, jak te NOWE osoby zachowuja sie na Blipie? Czy poza obserwowaniem Kominka sa w jakis sposob aktywne? Krotko mowiac, czy tylko przyszly za Kominkiem by tam obserwowac co pisze, czy tez staly sie aktywnymi uczestnikami spolecznosci Blipa?
Marta Klimowicz
5. Marta Klimowicz 14.07.2009 / 14:39
@Adam dzięki za uwagę. Nie jestem dziennikarką i nie udaję, że znam się na wszystkim, wręcz przeciwnie. Wiem trochę o kilku tematach, stąd pewnie wrażenie wtórności. Mnie ludzie i ich zachowania (także w sieci) nie nudzą, ale rozumiem, że ich powtarzalność może wywoływać zniecierpliwienie.

@Sławek analiz żadnych nie ma, ale jeśli przyjrzysz się tym osobom (łatwo je znaleźć wśród obserwowujących Kominka - większość z nich ma ustawiony domyślny awatar), to zauważysz, że wiele z nich nie jest na Blipie szczególnie aktywna. Część pisze do Kominka, część nie robi także tego.
Adam Brzozowski
6. Adam Brzozowski 10.09.2009 / 01:21
Adam w komentarzu nr 3 wspomniał, że tekst jest mało odkrywczy. Trochę tak, wiele się pisze o mikroblogach ale głównie o technice i statystykach. Odnoszę wrażenie, że nie można napisać nic innego, bardziej interesującego, gdyż sama idea mikroblogów jest tak naprawdę przereklamowana.
Kamil Kwapisz
7. Kamil Kwapisz 24.09.2009 / 16:19
Nie są one przeznaczone dla odosobnionych, zakompleksionych dziwaków. Przydają się raczej tym, którzy lubią i chcą rozmawiać z innymi, wymieniać z nimi poglądy i poznawać nowe opinie.

Czyli albo blipujesz albo jesteś dziwakiem ?
 1 / 1 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

Dołącz do społeczności interaktywnie.com

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.