Spore rozczarowanie:
- wielkosc (ramka moglaby byc o polowe mniejsza) Steve J. wygladal jakby mial problem z utrzymaniem tego gadzetu
- mala pojemnosc
- brak flasha
- brak wielosesyjnosci
- moze dzialac tylko jedna aplikacja
+ multitacz :)
+ wydajnosc
+ book/gazeto reader
+ dosc niska cena w porownaniu z porzednimi plotkami
+ wydajna bateria
+ kompatobilnosc wsteczna
Ale te plusy to jedynak rzeczy ktore nie zaslonia nam minusow
Nie ma co się martwić minusami, pewnym jest, że końcowy produkt (zapewne w przyszłym roku lub później) będzie odpowiednikiem MacBooka tyle tylko nie rozkładanego na pół a w formie płaskiego ekranu dotykowego. W zasadzie mogliby wydać mixa IMaca + iPada + MacBooka, tylko że dochody spadłyby im o 90%. Taki wyzyskowy marketing mnie denerwuje, wiadomo że mogą co tylko chcą a wprowadzają jakieś pół wersje i do tego nie dopuszczają flasha, przecież to śmieszne, kwestia czasu aż ich AppStore zmonopolizuje rynek, tylko jakiś debil u nich sądzi że wyprą aplikacje flashowe z własnych urządzeń mobilnych.
przecież flash w takim urządzeniu skróci drastycznie czas pracy baterii
dla mnie to żaden minus tylko rozsądne posunięcie. wolę sieć bez flasha niż poszukiwanie w popłochu wolnego gniazdka....
apple chce zamordować flasha, bo omijanie appstory i dostarczanie aplikacji za pośrednictwem stron www to znów zabójcze dla ich sklepu, tak czy inaczej udało im się już mocno zdenerwować adobe
Jak pisałam na Goldenline:
Mnie cieszy fakt, że producenci zaczynają dostrzegać wartość młodego usera. Przecież taki iPad jest fajnym rozwiązaniem właśnie dla dzieciaków.
Dla najmłodszych - proste gry, piosenki, zabawy.
Dla nieco starszych - gry, gry, gry :)
Dla starszych bardziej - teledyski, gry, strony www.
Wg mnie za bardzo porównuje się iPada do komórki i laptopa. A on przecież tworzy nową kategorię. Jest urządzeniem, które uprzyjemnia korzystanie z tego, co najczęściej wybieramy w necie.
Spore rozczarowanie:
- wielkosc (ramka moglaby byc o polowe mniejsza) Steve J. wygladal jakby mial problem z utrzymaniem tego gadzetu
- mala pojemnosc
- brak flasha
- brak wielosesyjnosci
No i patrz...
gdyby ramka była mniejsza, przy trzymaniu tabletu dotykał byś wyświetlacza co przeszkadzało by ci w pracy,
pojemność 64GB dla tego urządzenia jest baaardzo duża, więc nie rozumiem tego;)
przed flashem appple broni się żeby chronić appstore, poza tym w internecie nie ma żadnych wartościowych stronek we flashu;)
ostatnie dwa minusy dotyczą tego samego, ale jednak jeśli wsparcia dla wielozadaniowości nie ma to jak ja na iphonie mam włączone gadu na które przychodzą mi wiadomości, gra muzyka a ja przeglądam net?
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
- mala pojemnosc
- brak flasha
- brak wielosesyjnosci
+ multitacz :)
+ wydajnosc
+ book/gazeto reader
+ dosc niska cena w porownaniu z porzednimi plotkami
+ wydajna bateria
+ kompatobilnosc wsteczna
Ale te plusy to jedynak rzeczy ktore nie zaslonia nam minusow