2010-01-29 09:00:04

Obcy mogą mieć spore problemy z odnalezieniem Ziemi

Zobacz komentowany artykuł

1 / 1 
Sebastian Winkiel
1. Sebastian Winkiel 04.02.2010 / 13:18
Problem nie polega na tym, że "obcy" nadają w sposób za bardzo technologicznie zaawansowany, tylko na tym, że w naszej galaktyce liczba cywilizacji będących na naszym poziomie jest teoretycznie ogromna, a jednak nie odbieramy żadnych sygnałów.
Marek W.
2. Marek W. 08.02.2010 / 22:57
A może w zły sposób szukamy tej obcej cywilizacji, albo ona nie chce z nami nawiązać kontaktu. Patrząc na to czym ludzie obecnie zaprzątają sobie głowy to nie dziwi mnie to;)
spore
3. spore 01.03.2010 / 17:56
a mi sie wydaje ze jeszcze kilka lat i oni sami nas znajda. mam tylko nadzieje ze beda pokojowo nastawieni. mysle tez ze ich technologia jest na tak wysokim poziomie ze po prostu jestesmy zbyt ''mali'' zeby coskolwiek od nich przechwicic.
Sebastian Winkiel
4. Sebastian Winkiel 23.03.2010 / 12:02
...zapewne już jesteśmy ich "produktem", kiedyś przylecą i zbiorą żniwo...
Darek
5. Darek 23.03.2010 / 21:32
ale oni chyba już u nas byli - "Independence Day" :)
Zych
6. Zych 23.04.2010 / 00:58
Nawet te stare "silne" sygnały są za słabe. Zakładamy że w kosmosie jest życie ponieważ szacujemy, że istnieje około trzystu miliardów galaktyk, i w którejś coś musi być. Nie koniecznie w naszej. A nawet jeśli w naszej, to dlatego, że sama nasza galaktyka ma około 100 000 Lat świetlnych średnicy. Jeżeli zasięg fal radiowych to marne 50 Lat świetlnych, to emitujemy sygnały jak zapałka światło na pustyni.
ZYCH
7. ZYCH 23.04.2010 / 00:59
Nawet te stare "silne" sygnały są za słabe. Zakładamy że w kosmosie jest życie ponieważ szacujemy, że istnieje około trzystu miliardów galaktyk, i w którejś coś musi być. Nie koniecznie w naszej. A nawet jeśli w naszej, to dlatego, że sama nasza galaktyka ma około 100 000 Lat świetlnych średnicy. Jeżeli zasięg fal radiowych to marne 50 Lat świetlnych, to emitujemy sygnały jak zapałka światło na pustyni.
MR. 9A7B5C3
8. MR. 9A7B5C3 23.08.2010 / 21:01
ale oni chyba już u nas byli - "Independence Day" :)
Mam nadzieje, że to tylko żart...

...zapewne już jesteśmy ich "produktem", kiedyś przylecą i zbiorą żniwo...
nie zgadzam się bo to inwestycja na 4mld lat (życie na ziemi) / 250 tyś (homo sapiens) / 15 Tyś lat (początki cywilizacji ~ trochę przesadziłem ale co tam). Wybacz, ale jak na pilne potrzeby żniw ktoś jest bardzo cierpliwy nawet przy najmniejszej opcji.

1 / 1 
Trwa zapisywanie komentarza
Dodaj komentarz
Nie bądź anonimowy. Zarejestruj się! Otrzymasz profil dzięki, któremu Twoje komentarze będą bardziej wiarygodne. Będziesz miał również dostęp do newslettera, ofert pracy, forum dyskusyjnego oraz kontaktu do innych zarejestrowanych osób.
wymagane

wymagane,niepublikowane

obrazek nieczytelny

wyślij
Arrow
newsletter

© 2012 interaktywnie.com. All rights reserved.