Najskuteczniejszą formą reklamy w przypadku sklepu internetowego jest reklama u lidera opinii-blogera. Ogólnie mówiąc nie polecałabym firm/agencji bo to straszni naciągacze na niekoniecznie skuteczne usługi. Osobiście mogę polecić blogera który nie bierze dużo za reklamę a ma zasięgi liczone w setkach tysięcy ludzi. Mam nawet do niego kontakt e-mailowy (dovado123@gmail.com) jak coś można do niego śmiało pisać.
Według mnie sklep internetowy przede wszystkim trzeba reklamować tam gdzie możesz znaleźć potencjalnych klientów. Może jakieś blogi z recenzjami artykułów, które Ty też sprzedajesz, albo po prostu kampanie na facebook. Wydaje mi się to być dobrym rozwiązaniem
z doświadczenia wiem, że warto wykupić kampanię na Facebooku, nie jest to aż takie drogie jak się wydaje. są tam fajne opcje targetowania. reklamowałem swego czasu kredyty i powiem, że zainteresowanie było.
Na początku FB Ads, Google ADS, później pozycjonowanie jak będą zyski. Oczywiście, jeśli jest co pozycjonować, to jest sklep jest konkurencyjny, dobrze zatowarowany itd.